Banjičkih žrtava 32 (prvi sprat), Senjak, Beograd

E-Mail : drmarija@breem.rs
  Kontakt : +381 65 4126411

Zatezanje kapaka

Zatezanje kapaka kao inovativna neoperativna metoda nudi optimalan rezultat bez rizika za pacijenta. Mnogo ljudi širom sveta, koji su suočeni sa viškom kože na kapcima, izbegavaju da se podvrgnu operativoj blefaroplastici. Iako im višak kože predstavlja kako estetski, tako i funkcionalan problem , oni odlažu operativnu proceduru zbog straha od anestezije ili mogućih komplikacija koje su moguće kod tradicionalne metode.

Kao alternativa operativnom zatezanju kapaka ova nova metoda ne koristi skalpel ili laser da bi se uklonio višak kože čime se izbegava rizik koji je svojstven tredicionalnom postupku.

Na koji način se obavlja metoda neoperativnog zatezanja kapka?

bellybuttonbeforeandaftereyesplexr_021

Ova patentirana mikro plazma tehnologija koristi jonizivan gas koji dovodi do trenutnog zatezanja elastičnih vlakana, liftinga i rejuvenacije. Jonizovan gas stvara u vazduhu  manji električni „luk“ koji se koristi za tretiranje specifične zone bez oštećenja okolnog tkiva i daleko je manje invazivna od lasera.

Da li boli zatezanje kapaka neoperativnom metodom?

Tretman se izvodi korišćenjem lokalne anestetičke kreme kako bi se bol sveo na minimum, ali tretman je praktično bezbolan.

Koliko dugo traje procedura?

Procedura u proseku traje oko 20 minuta.

Da li postoji vreme oporavka?

Prednost ove metode u odnosu na operativnu  metodu je taj što ne postoji rizik koji bi mogao da produži period oporavka. Moguće je očekivati manji otok, koji može da se zadrži do 3 dana, ali ste funkcionlani i socijalno aktivni. Potpuni oporavak je za nedelju dana.

Koliko je terapija potrebno?

Već nakon prve intervencije se vidi rezultat, ali  prosečno se preporučuju 2 do 4 intervencije u zavisnosti od problema. Razmak izmedju intervencija je od 4 do 8 nedelja.

Kakve rezultate mogu da očekujem?

Neoperativna blefaroplastika može da se koristi za podmladjivanje i momentalno zatezanje kože u zoni oko očiju, poboljšava izgled kože i ublažava kese ispod očiju, a takodje mogu i da se koriguju bore iznad usana, pregibi kod uha kao i različite promene na licu i telu kao što su ksantelazme, hiperpigmentacije i dr.

plexr-lips3  111