Banjičkih žrtava 32 (prvi sprat), Senjak, Beograd

E-Mail : drmarija@breem.rs
  Kontakt : +381 65 4126411

lifting lica

Silhouette soft lifting lica

Slhouette lifting lica predstvalja minimalno invazivnu tehniku koja se koristi za lifting i zatezanje opuštene kože u srednjim i donjim partijama lica. On predstavlja ne-hiruršku alternativu tradicionalnom face liftingu i popularnost mu neverovatno raste. U primeni je u preko 55 zemalja širom sveta.

Šta su Silhouette soft niti?

To su resorptivne niti koje se koriste u redefinisanju lica i podizanju opuštenog tkiva. Niti se sastoje od poli-laktične kiseline koje se potpuno resorbuju u periodu od 24 meseca.

Kako Sihouette soft niti deluju?

Nakon postavke Silhouette soft niti ostvaruje se dvostruko dejstvo. Prvo dejstvo je vidljiv lifting ciljane partije lica, a kao sekundarno dejstvo je regeneracija potkožnog tkiva čime se postiže produkcija novog kolagena koji daje dopunsku čvrstinu.

Koje zone se tretiraju Silhouette soft nitima?

Veoma je važno shvatiti šta se ovom procedurom može odnosno ne može postići. Ukoliko očekujete identične rezultate kao posle operativnog face liftinga, ovo nije idealna procedura za Vas. Važno je zapamtiti da je ovo ne-operativna procedura i da je potrebno oko 2 meseca da bi se videli optimalni rezultati. Silhouette soft lifting tehnika nije zamena za hirurgiju, ali predstavlja preventivnu proceduru da ne dodje do potpunog opuštanja tkiva, ali se pokazala i veoma efikasna za zatezanje lica kada je potrebno postići zatezanje do oko 1,5 cm po tretiranoj zoni. Ovim putem se može tretirati zona čela, srednje partije lica kao i donje partije lica.

Šta može da se očekuje tokom tretmana?

Procedura se izvodi sa lokalnom anestezijom pri čemu je osoba potpuno budna i ne oseća bol. Procedura traje oko pola sata nakon čega se osoba vraća  dnevnim aktivnostima. Posle tretmana može doći do blagog otoka kao i pojave modrica, koje nakon 3-10 dana nestaju.  Neposredno nakon intervencije se  ne preporučuje se intenzivan fizički trening, posebno kontaktni sport, kao ni sauna ili direktno izlaganje suncu.

Kada se Silhouette soft lifting preporučuje?

On se savetuje kao finalna opcija odnosno nakon laserskih, radiotalasnih rejuvenacija i zatezanja, i kao opcija kada želite da postignete sledeći nivo liftinga lica.