Banjičkih žrtava 32 (prvi sprat), Senjak, Beograd

E-Mail : drmarija@breem.rs
  Kontakt : +381 65 4126411

Baby lips efekat

Usne ogledalo godina – „baby lips” efekat

Baby lips efekat je podmladjivanje zone oko usana ali i samih usana i predstavlja važan deo estetskog tretmana lica. Zatezanje lica, konturisanje i ublažavanje bora je nešto na šta se svi žale. Ali se zaboravlja da su i usta ta koja odaju godine.

Šta je Baby lips efekat?

Baby lips efekat je vraćanje jedrine i oblika usta na prirodnu formu je tajna mladjeg izgleda. Gubitak u jedrini i punoći usana, spad uglova, ali i pojava bora oko usana daju veoma rano umoran ali i stariji izgled licu. Dobro izabrani i odgovarajući fileri omogućavaju  da se na potpuno prirodan način vrati svež i mladalački izgled usana. Ovde ne govorimo o povećanju volumena, ili promeni oblika već o posebnoj tehnici gde se postiže osvežen i prirodan izgled. Uz pomoć novih, veoma sofisticiranih hijaluronskih filera sa posebnim elastičnim svojstvima, mala količina ubrizganog filera u posebne tačke gornje i donje usne čine da se formira “ baby lips” efekat. U principu, za ovu proceduru jedna ampula filera je dovoljna, i svako predoziranje narušava prirodan efekat.

Šta sa borama oko usana?

Treba obratiti pažnju na dubinu bora, i veoma je važno na  vreme započeti sa terapijom. Optimalno je krenuti u periodu kada se bora još nije urezala. Iako se zovu “pušačke bore”, one uglavnom nastaju kao rezultat specifičnog tipa starenja kože  koje je pod uplivom estrogen hormona. Zbog ovoga, rano konturisanje ivice usana koje učvršćuje i obnavlja kolagenska vlakna, sprečava dalje produbljivanje i usecanje bora. Samo kvalifikovani ekspert u ovoj oblasti, u zavisnosti od tipa i dubine bora bira gustinu filera ali i tehniku ubrizgavanja, čime se ublažavaju useci. Ovaj način osveženja predstavlja danas preporučenu tehniku kako kod mladjih generacija gde se vise ne rade velike voluminizacije, tako i kod starijih osoba za postizanje prirodnog i svežeg izgleda.