Banjičkih žrtava 32 (prvi sprat), Senjak, Beograd

E-Mail : drmarija@breem.rs
  Kontakt : +381 65 4126411

Tretmani za uklanjanje strija

Strije

strije 3Strije predstavljaju čest estetski problem, kako kod mladjih tako i kod starijih osoba. Pojava prvih strija može biti vezana kako za period puberteta, tako i za period trudnoće, promene telesne mase, naglog gojenja, ili drugih razloga koji dovode do rastezanja kože. Ipak kao jedan od najvažnijih uzroka jesu hormoni (glukokortikoidi) koji blokiraju sintezu kolagena u fibroblastima. Najčešće se javljaju na bedrima, trbuhu, grudima i predstavljaju jednu vrstu ožiljnog tkiva koje zahvata i dermalne strukture. Veoma je važna prevencija, ali ukoliko dodje do pojave strija, treba ih na vreme tretirati.

Koji tretmani za strije postoje?

  • Kolagenska terapija– veoma je važno na vreme ovo „ožiljno“ tkivo aktivirati i dati adekvatnu biostimulaciju da bi se obnovio i sintetisao nov kolagen. Unos čistog tropokolagena putem mezoterapije predstvalja snažnu biološku terapiju koja poboljšava i remodeliše zahvaćene zone.
  • Venus Freeze – ova aparaturna terapija, zahvaljujući dejstvu radiotalasa i pulsnog magnetnog polja, dovodi do značajne redukcije strija zahvaljujući prodkuciji novog kolagena i obnavljanju mikrocirkulacije. Obično se savetuje 6-8 terapija, i treba ih započeti na vreme. Posebno se savetuje osobama nakon trudnoće ili naglog gubitka telesne mase.
  • Mezoterapija strija – Posebni mezoterapijski kokteli u terapiji strija sadrže različite aktivne supstance koje dovode do poboljšanja stanja.
  • Mikroplazma tehnologija – Ova aparaturna procedura ublažavanja strija, uz pomoć jonizovanog gasa dovodi do značajnog poboljšanja u sastavu kolagenskih i elastičnih vlakana, čime se praktično u značajnom stepenu obnavlja tkivo. Obično se savetuju 2-3 terapije.
  • Frakcionisanje – aparaturna metoda gde se pravljenjem brojnih mikrokanala aktivira koža na reparaciju. Takodje je potrebno uraditi 3-5 tretmana da bi se dobili očekivani rezultati.
  • Mezoniti– primena PDO niti na mestu zahvaćenom strijama se pokazala takodje kao jedna od uspešnih metoda zahvaljujući obnavljanju tkivno potpornih struktura derma (bio scaffold mreža). Za rezultat je potrebno sačekati, po postavljanju niti, minimum mesec dana da bi se videli prvi rezultati. U narednih nekoliko meseci dolazi do daljeg vidjivog poboljšanja.

strije 1

strije 2