Banjičkih žrtava 32 (prvi sprat), Senjak, Beograd

E-Mail : drmarija@breem.rs
  Kontakt : +381 65 4126411

Povećanje Usana Hijaluronskim Filerima

Povećanje Usana Hijaluronskim Filerima

Povećanje usana hijaluronskim filerima je jedan od najpopularnijh tretmana u svetu.
Novi  trendovi ali i nova estetska pravila, koja sve više zauzimaju mesto, jesu naglašavanje prirodnog volumena i vraćanje blage punoće i  hidriranosti.

U tu svrhu, kao najnoviji principi koji se danas primenjuju na polju estetske medicine, jesu primena inovativnih, veoma sofisticiranih hijaluronskih filera. Upravo ti fileri daju potpuno prirodnu formu i izgled vašim usnama.

Kako treba popunjavati usta?

Usta kao jedna veoma osetljiva regija, zahtevaju dobro balansiranje tokom ovog procesa.
Tada je najbitnije uspostaviti harmoniju izmedju gornje i donje usne.
U estetskom smislu donja usna treba da je za 20-30% veća od gornje usne.
Naravno, samo iskusan lekar treba da proceni i da koriguje izgled, vraćajući optimalnu proporciju.

Da li postoji bezbolno popunjavanje usta?

Savremeni hijalurnoski fileri omogućavaju daleko manje neprijatno popunjavanje zahvaljujući svojim visko-elastičnim svojstvima, ali naravno i novim tehnikama. Osim igle, u primeni je i kanila koja omogućava ravnomernu korekciju uz manji broj uboda.

Šta se hijaluronskim filerima koriguje?

Postoje različite vrste gustine filera namenjenih za ovu regiju koji omogućavaju kako fino balansiranje i osveženje usta, tako i prirodnu voluminizaciju u zavisnoti od potreba i zelja klijenata. Kod starijih klijenata ovim putem se mogu korigovati i sitni useci oko usana, ali takodje i podizanje ivice usana kada dolazi do spada.

Zašto samo prirodni materijali?

Nove generacije dinamičnih filera, fileri koji prate prirodni mimiku i izgled, predstavljaju danas trend u svetu. Čak su i raniji konvencionalni hijaluronski fileri došli na drugo mesto.
Prirodni materijali omogućavaju, osim lepog izgleda, i vraćanje biološkog kapaciteta tkivu, što dovodi do proizvodnje novog kolagena i prirodnog remodeliranja, zadržava se mladji izgled duži period.
Sve ovo govori da hijaluronski fileri imaju znatno duže biološko dejstvo nego što se to u prvi mah činilo. Samo iskusan lekar odredjuje koji je filer optimalanv za željeni rezultat.

Nikako sintetički materijali !

Primena sintetičkih materijala poput metakrila,tečnog  silikona je davna prošlost, ali takodje su i zabranjeni za primenu u većem delu sveta.
Trend primene ovakvih filera u siromašnijim zemljama danas se i dalje vidi, ali sa ozbiljnim posledicama na tkivo.
Osim što ovi veštački materijali migriraju, slivaju se i daju nakon nekog vremena potpuno neprirodan izgled, oni se i inkapsuliraju- prave cistične promen.
Ovo predstavlja veliki problem jer zahtevaju hirurško vadjenje nakon čega zaostaju fibroze i priraslice i tkivo biva trajno narušeno. Osim ovoga, na mestu primene, dovode do bržeg starenja tkiva što je u protivrečnosti sa novim konceptom biološkog podmladjivanja tkiva.