Banjičkih žrtava 32 (prvi sprat), Senjak, Beograd

E-Mail : drmarija@breem.rs
  Kontakt : +381 65 4126411

KOMPLETNO INOVATIVNO ČEKIRANJE STANJA ORGANIZMA

-Svakodnevno Vas boli glava

-Konstantno osećate umor i pospanost

-Imate osećaj otečenosti i težine u telu i nogama

-Na dijeti ste ili ste skoro bili na dijeti

-Oslabljen Vam je imunitet

-Patite od nesanice

 

1. Inovativna metoda testiranja-preventivna platforma

Usled nedostatka vremena, ljudi često na svoju ruku posežu za određenim suplementima, vitaminima, pa čak i lekovima kojima samo otkljanjaju simptome ne rešavajući zapravo njihov uzrok. Preterano vežbanje , raznovrsne dijete bez stručnog nadzora, ali i premorenost na poslu, su takođe česta pojava današnjice i svojevrstan šok za organizam koga nismo ni svesni, a on ima veliki uticaj na naš imunitet. Ova platforma nam upravo omogućava izradu nutricionog bilansa, procenu fizioloških funkcija pacijenta i procenu neurovegetativnog stresa.

 

2. Kako funkcioniše platforma?

Ova platforma podržava dva tipa merenja, oligocheck i cardicheck.

 

Oligocheck

Ovo merenje procenjuje bilošku raspoloživost 21 minerala i  oligoelemenata, 7 vitamina, oksidatitivni stres, kiselo bazni status organizma , preopterećenje teškim metalima ( 15 teških metala u tkivima kao sto su aluminijum, kadmijum, srebro, živa i dr). stanje kože, celulita, koštano zglobnog sistema, opterećenje toksinima i dr. On meri prisustvo svih ovih elemenata u datom trenutku na ćelijskom nivou.

Kako izgleda ovo merenje?

Ovo merenje je bezbolno, neinvazivno i bez uzorkovanja krvi koje se radi pomoću kompaktnog spektrofotometra, koji je povezan za kompjuter. Ovo je kvantitativna metoda analize koja meri svojstvo apsorbcije datog uzorka u kompletnom svetlosnom spektru.

 

Cardicheck

Ovo merenje procenjuje akutni i hronični stres kroz vitalnu ravnotežu ritma uz pomoć pet indikatora: Kardiflex, Kardistres, ANS, Srčana koherencija i IRT. On pravi procenu stresa, sposobnost organizma da odgovori na taj stres, meri elastičnost arterija, ravnotežu vegetativnog nervnog sistema, zasićenost arterijske krvi kiseonikom i srčanu koherentnost.

Kako izgleda ovo merenje?

Ovo merenje je takođe bezbolno, neinvazivno i brzo kao prethodno. Pulsni oksimetar se prikači na prst pacijenta koji je istovremeno povezan sa kompjuterom. Algoritam Kardiflex parametara se oslanja na dve tačke talasa, talasa pulsa sistolnu i dijastolnu i uz to procenjuje varijabilitet srčane frekvence između dva otkucaja srca.

 

3. Kome je namenjena ova analiza?

Namenjena je svim pacijentima starijim od dvanaest godina. Ova analiza pruža mogućnost detekcije i praćenja fizioloških markera za manje od tri minuta, što je čini vrlo brzom i komfornom metodom. Ova metoda pored toga što je brza, neinvazivna je, precizna i širokog spektra.

 

4. Tumačenje analiza

Dobijene rezultate doktor analizira i traži uzrok suficita ili pak deficita određenih elemenata u vašem organizmu. Zatim, doktor uz personalizovan pristup predlaže odovarajuću korekciju.

Ove analize su odličan način da na osnovu dobijenih rezultata lekar personalizovanim preporukama, samo za Vas, predloži određene korekcije. Ova analiza je značajna kako u preventivne svrhe, tako i kod postojanja određenih poremećaja ili bolesti. Na osnovu dobijenih rezultata doktor može na vreme da otkrije slabosti u organizmu kao što je oksidativni stres i opterećenost teškim metalima, kao jedan od bitnih uzroka kako degenerativnih, tako i malignih oboljenja. Ovim analizama Vas doktor može upozoriti na rizike od metaboličkih, hormonskih, kardiovaskularnih, kao i raznih hroničnih bolesti.

Takođe, ukoliko ste bili ili planirate neku vrstu dijete, bilo bi dobro da prethodno uradite ove analize kako bi Vam doktror na osnovu manjka određenih vitamina u Vašem organizmu naglasio koje namirnice posebno treba da uvrstite u Vaš režim ishrane ili pak koju suplementaciju da uzimate.  Ukoliko se dijeta ne sprovodi ispravno i uz nadzor lekara, vrlo lako može da dođe do disbalansa u organizmu. To se najčešće manifestuje u vidu manjka nekog vitamina, što dovodi do slabljenja imuniteta, kao i do toga da Vaša dijeta neće biti dovoljno uspešna usled usporavanja metabolizma. Takođe, usled deficita određenih minerala i vitamina u Vašem telu, moguć je osećaj gubitka energije i loše raspoloženje.

Nakon predložene korekcije i saveta doktora poželjno je uraditi kontrolu analiza za oko tri meseca kako bi se ustanovila uspešnost terapije, kao i optimizacija praćenja zdravstvenog stanja pacijenta.

IMG_4850 IMG_4851 IMG_4854socheck